evo

Het Openhaarden Huys

Evo

Luxe houthaard met liftdeur
Niets minder dan dé (r)evolutie op het gebied van houthaarden met een liftdeur; dat is de nieuwe energiezuinige Evo van Barbas. Dit model bezit alles wat u van een luxe houthaard wenst, gecombineerd met het voordeel van een compacte verbrandingskamer.
Uniek, dat is het compacte interieur van de Evo. Mogelijk gemaakt dankzij het in eigen beheer ontwikkelde beton keramiek. Door de schuin toelopende binnenwanden is de verbrandingskamer van de Evo met circa 45% verkleind. Hierdoor is het vermogen teruggebracht naar ongeveer 10 kW wat ruim voldoende is voor de steeds beter geïsoleerde woningen van tegenwoordig. Een (normale) lift- deurhaard met deze afmeting zonder de schuin toelopende binnenwanden geeft al snel een vermogen van 20 à 25 kW: doorgaans veel te veel voor een gemiddelde woonkamer.

Kleiner = goedkoper stoken
Ten opzichte van een liftdeurhaard met een vierkante verbrandingskamer, heeft u minder hout nodig en stookt u dus goedkoper. Zonder dat dit ten koste gaat van een goede verbranding. De grote ruit van de Evo zorgt voor een onbelemmerd zich op het haardvuur.
Voor een optimale houtverbranding is secondaire lucht nodig. Toch wordt deze techniek nagenoeg nooit toegepast in haarden met een liftdeur. Het beton keramische interieur van Barbas maakt deze secondaire luchttoevoer echter wél mogelijk. Het resultaat: hoog rendement, lage emissie en een controleerbaar vuur.

Afstandsbediening
Ultiem gemak én genot: de Evo heeft een op afstand be- dienbare liftdeur. Met de bijgeleverde afstandsbediening gaat de glasplaat omhoog, omlaag of stopt u deze op iedere gewenste hoogte.

Merk:

Type haard:

Wat vinden onze klanten?