handol

Het Openhaarden Huys
logo

Jøtul is één van ‘s werelds oudste fabrikanten van kachels, inbouwkachels en haarden. Het erfgoed van het Noorse Jøtul is gebaseerd op een 160 jaar lange traditie van verfijnd vakmanschap en de kunst om zich te wapenen tegen de kou.

morso_logo

Over Morsø

Weinigen kennen gietijzer beter dan de IJzergieterij Morsø. Bij Morsø zijn ze immers al jaren gespecialiseerd in het onderzoeken en verfijnen van de kunst van de fabricage van fraaie en functionele gietijzeren kachels, onder andere met behulp van bekende designers als Sigvard Bernadotte, Knud Holscher en Kaare Klint.

Het is trouwens niet alleen door jarenlange ervaring en succes met gietijzer dat Morsø er rotsvast van overtuigd is dat de beste houtkachels van gietijzer worden vervaardigd. Morsø heeft zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande fabrikanten van gietijzeren kachels en thans exporteert het bedrijf houtkachels naar alle werelddelen, ongeacht het klimaat. Op deze website stellen wij u onze nieuwste kachels voor, en uiteraard ook alle klassieke, samen met een ruim assortiment accessoires.

Ruegg-Logo_rot_4c

Design, dat enthousiasme wekt – en tegelijkertijd voldoet aan alle wettelijke normen

Constructie en design van de inzethaarden worden in Zwitserland ontworpen door jarenlange Rüegg-professionals en dragen het Zwitserse kwaliteitskeurmerk. Te recht verwachten klanten van Rüegg bovendien dat de producten voldoen aan alle wettelijke voorschriften en normen – in alle Europese landen.

Rüegg inzethaarden voldoen bijv. aan:

  • BImSchV niveau 2 in Duitsland
  • 1-5A Verordnung in Oostenrijk
  • LRV in Zwitserland
  • nationale brandpreventievoorschriften
  • Flamme verte in Frankrijk

Rüegg ontwikkelt uitstekend design, zorgt voor een perfecte verwerking tot in de kleinste details, behaalt maximaal energetisch rendement door innovatieve verbrandingstechniek en gaat zuinig om met het milieu dankzij de geringe uitstoot van schadelijke stoffen.

aa_Logo_attika

​Meer dan 30 jaar vuur cultuur

Attika houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het ontdekken van hun fascinatie voor vuur. Vandaag de dag is Attika een leidende fabrikant en leverancier van premium kwaliteit kachels en haarden. Vuur is het element dat men bij Attika zien als specialiteit waarin men beschikt in de beste technische ervaring en kennis.

Met een typische Zwitserse directheid en een niet onbelangrijke mate van perfectie, creëren ze bij Attika een haard die uniek en overtuigend zijn - zowel functioneel als emotioneel.

tulp
stuv-logo

Stûv producten… dat is een verhaal over het (her)inrichten van uw interieur. Een warm verhaal over eenvoud, soberheid, efficiency. Waar vorm samengaat met functie en objecten geïntegreerd worden in de architectuur. Bij Stûv draait alles om kwaliteit en oprechte puurheid. Minder is meer. En meer is… meer: design dat de mens centraal stelt, altijd innovatief willen zijn. Toewerkend naar een comfortabele balans tussen genieten & respect voor de omgeving. Stûv. The essential fire

faber

Specialist in haarden sinds 1844…

Oprichting
Veel mensen kennen Faber nog van de eerste gaskachels. Maar de geschiedenis van het bedrijf gaat zelfs nog een stukje verder terug. In 1844 legde Jan Gerrits Faber in het Friese Franeker al de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij.

Groei
De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig voor de eerste grote run op gashaarden. Daarop anticipeerde Faber met nieuwe producten en technieken. In de jaren daarna mocht Faber het marktleiderschap claimen voor schoorsteen gebonden haarden. Detaillisten en groothandelaren verkochten massaal de gashaarden. In 1996 introduceerde Faber als eerste de gesloten verbrandingstechniek. Een techniek die later menig fabrikant overnam.

metalfire

Metalfire is als familiebedrijf klein begonnen. Het bedrijf is sterk geworteld in de Belgische grond en hecht veel belang aan familiewaarden als integriteit, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Het staat dan ook voor no-nonsense ondernemerschap. Met een eeuwig brandende passie voor schoonheid bouwen zij innovatieve haarden, gekenmerkt door een air van grandeur. Het is dankzij deze toewijding dat Metalfire-haarden nu verdeeld en gesmaakt worden over de hele wereld. Met het Metalfire-ontwikkelingsprogramma houdt Metalfire hun wereldwijde verdelers op de hoogte en bieden ze hen de mogelijkheid de beste service te verlenen.

Focus

Dominique Imbert

Artiest, designer, humanist, en visionaire

Dominique Imbert, de maker van Focus, werd geboren in Montpellier in het zuiden van Frankrijk in 1940. Na zijn studie literatuur in Londen en Parijs, werd hij, ‘per ongeluk’, zoals hij zelf zegt, een etnoloog in Alaska en een assistent chef-kok in Manhattan, alvorens te worden bekroond met een doctoraat in de sociologie aan de Sorbonne en werd hij een hoogleraar geschiedenis in een Parijs lyceum. Na vier jaar onderwijs, besloot Dominique Imbert dat hij liever vorm gaf aan metalen dan jonge geesten en gaf zo het schoolbord op voor een aambeeld en een lastoorts.

Weggestopt in de uitlopers van de Cévennes, in een middeleeuws dorp in de garrigue noorden van Montpellier, nam hij zijn nieuwe roeping met enthousiasme: smeden, lassen en beeldhouwen, verwarming en het vormgeven van metalen. Wat dreef hem naar de fundamentele elementen op deze manier trotseren?

contura-logo

Niets is knusser dan een heerlijk warm vuurtje. In streken waar ze een herfst, een winter en een lente kennen, weet eigenlijk iedereen dat wel. Maar de warmte van het vuur is meer dan alleen gezellig, meer dan een bron van geborgenheid en verbondenheid. Het is ook een slimme en moderne oplossing, die verstandig met uw middelen en die van de natuur omgaat. Stook met een schoon gevoel. Alle Contura kachels zijn voorzien van het Nordic Swan-milieukeurmerk.

Een kachel van Contura moet nog vele jaren zorgen voor warmte en gezelligheid in uw huis. Wees daarom zorgvuldig bij de keuze die u maakt. Contura maakt kachels voor mensen met oog voor een goed design, handige functies en een grote keuzevrijheid. Contura maakt kachels voor mensen die kiezen met hun hart én met hun hoofd.

bellfires

Keep your fire on demand

Bellfires is gemak, sfeer en comfort. Marktleider in gashaarden. De haarden van Bellfires worden door Bellfires ontwikkeld en klantspecifiek geproduceerd in Nederland. Sinds 1928.
De focus van Bellfires gashaarden ligt op veiligheid & design. Veiligheid wordt integraal geborgd in het ontwikkelproces wat heeft geleid tot diverse patenten. De vele afwerkmogelijkheden resulteren in het kenmerkend Bellfires design; stijlvol en tot in detail afgestemd op uw woonstijl.
De haarden van Bellfires bieden de open haard sfeer met het gemak van een gashaard: u controleert het vuur met uw afstandsbediening. Samen met Bellfires brede assortiment maten & stijlen is ons verhaal; Keep your fire on demand…

barbas-logo

Keep your fire for life

Barbas staat voor duurzaam en ecologisch verantwoord. Opgericht in 1976 en vandaag de dag hét merk voor houtgestookte haarden. Alle haarden van Barbas worden door Barbas ontwikkeld en klantspecifiek geproduceerd in Nederland.
De houthaarden geven duurzame warmte. Grondig onderzoek naar het verbrandingsproces heeft geleid tot een optimaal beheer van het houtverbruik, hogere rendementen en lagere emissies. Daarnaast zorgen hoogwaardige, stijlvolle materialen zoals keramisch beton en staal voor jaren onbezorgd haardplezier. Het verhaal van Barbas is daarom; Keep your fire for life…

Bekijk onze kachels & haarden van het merk JøtulMorsøRüeggAttikaTulpStûvFaberMetalfireFocusConturaBellfiresBarbas